En Aktiv Midtby - Ny legeplads i Skals

En god blanding af byens borgere, dagplejemødre og bestyrelsen i Skals Borgerforening, samt Skals Gymnastik Forening, har sammen været med til at komme med ønsker til, hvad der skulle gøre midtbyen mere aktiv.

En Aktiv Midtby – Ny legeplads i Skals

Skals Borgerforening startede allerede planlægningen i 2015 og har arbejdet i mere end tre år, på strategiplanen, for den nye legeplads og det spændende nye aktivitet-område i byens centrum, som stod færdigt i sensommeren 2019.

En god blanding af byens borgere, dagplejemødre og bestyrelsen i Skals Borgerforening, har sammen været med til at komme med ønsker til, hvad der skulle gøre midtbyen mere aktiv.

Der er blevet søgt alverdens fonde og samlet penge ind i byen lokalt, ved forskellige arrangementer, samt hos diverse sponsorer.

Nikostine har stået for leveringen af og montagen af den nye by-legeplads samt leveringen af de spændende udendørs fitness maskiner, som de top motiverede frivillige i Skals Borgerforening, selv stod for at montere.

Presseinformation:

Projekt En Aktiv Midtby i Skals

Formand Lars Møller som udtaler:

“Vi har nu gennem stor opbakning af Skals Gymnastik Forening, Viborg Kommune, lokale sponsorer og ikke mindst Den Jyske Sparekasse i Skals.”

Projektet består af 4 sjove områder

4 sjove aktiviteter, som alle er tiltag der motiverer, inspirerer byens borgere, turister, gæster på Himmerlandsstien, børn, unge og voksne. Entusiaster, motionister og alle os andre, der gerne vil ud og have vind i håret og bevæge sig.

  • By-legeplads. (leveret af Nikostine)
  • Udendørs Cross Fitness område (leveret af Nikostine)
  • “Fun place track” bane til Segboard / Waveboard.
  • 18-huls Minigolfbane, med internationale mål.

Arealet på 2514 m2, ligger mellem det gamle godsbanehus og Skals Multihus i det tidligere banemiljø, nær centrum af Skals by er valgt som den perfekte placering.

Den nye legeplads tilbyder bl.a. en stor svævebane

Det har længe været mange Skals borgere og dermed Skals Borger Forenings, store ønske, at gøre området attraktiv.

Et nyt tiltag der passer perfekt i Fjordklyngens overordnede strategi for turisme, med bla. ny mountainbike rute, som det sidste nye projekt i klyngen. Skals-egnen er et oplagt valg for vandrere / cykelferie og en perfekt oplevelse på Himmerlandsstien fra Viborg, Løgstrup, Hjarbæk, Skals ”En aktiv midtby” osv.

Her i området finder man som bekendt, noget af Danmarks smukkeste og mest varierede natur langs Himmerlands stien tæt på Skals. Skals skal være klar til at byde turister velkommen.

Legepladsen har også babygynge og rutsjebane

Ønsker til det nye aktivitetsområde?

Minigolfbane

Der skal i samarbejde med Skals Gymnastik Forening og Danmarks Minigolf union placeres, en 18 huls minigolf bane, med internationale mål således, der kan afholdes hold turnerings kampe og stormesterturneringer/-stævner på banen. En ny dybt seriøs sport, med tilsvarende 23 baner/klubber over hele landet. Silkeborg, Roslev, Aalborg, Randers, Aarhus, og Grindsted som de nærmeste.

Skals Gymnastik Forening / Danmarks Minigolf Union vil stå for:

  • Anlæggelse af baner og betaler omkostningerne hertil.
  • Køb af køller og bolde.
  • Vedligeholdelse af baner.
  • Den daglige drift og ansvar herfor.
Flot rutsjebane i rustfrit stål og en spændende rørtunnel

By-legeplads

På samme areal i forlængelse af ovennævnte nærmest Multihuset, har et større antal borgere, med byens dagplejere i spidsen, et stort ønske om etablering af en professionel udført by – legeplads.

Legepladsens målgruppe er børn mellem 1-10 år og skal etableres i natur-materialer og med let overskuelige legeredskaber.”   

Klatrestativ i robinie-træ med alverdens udfordringer

Udendørs Cross Fitness

Langs Himmerlands stien, skal der opføres et spændende og udfordrende udendørs Cross Fitness område med træningsmaskiner der kan benyttes af træningsglade borgere i byen.

Udendørs cross-fitness maskiner til varieret styrketræning

Fun Place Track

For at tilgodese den nærliggende juniorklub, – i Multihuset, har vi yderligere påtænkt, at etablere et befæstet areal imellem minigolf og legeplads. Dette areal skal kunne bruges til en ”fun place track” bane til Segboard / Waveboard for alders gruppen 10 – 15 år. (Disse er som bekendt ulovlig, at anvende på offentlig vej.)

Sandkasse med sandborde og et lille legehus

Forklaring fra Skals Borgerforening

“Det har for os i borgerforeningen været vigtigt, at disse 4 aktiviteter kan samles, til et projekt, så der er plads til bord/bænke for et lille hvil, også påtænkt, at der færdes mange mennesker på Himmerlandsstien, altså en aktiv midtby.”

“Vi har i Skals Borger Forening et antal top motiverede frivillige, som er klar til at give en hånd med projektet. Vi har, lokale frivillige som er klar og vi føler os godt ”klædt på” til de kommende udfordringer.”

– Lars Møller, Formand i Skals Borgerforening

Billeder fra Projektet

Billeder fra By-Legepladsen

Billeder fra Udendørs Fitness område

Ny legeplads?

…eller renovering af den gamle?

Er du også interesseret i at få besøg af en af vores dygtige legepladskonsulenter, så find den nærmeste, ved at klikke her!

Du kan også ringe til os på 86 60 37 20

Nikostine Pigens Logo
Jan Jensen

Jeg hedder Jan Jensen og er salgskonsulent hos Nikostine ApS, som er leverandør af legepladser, institutionsmøbler, institutionskøretøjer og legetøj til eksempelvis vuggestuer, dagplejere, børnehaver, skoler, SFO og fritidsklubber i hele Danmark. Giv mig et kald på min mobiltelefon 2711 3725 Eller skriv til mig på jan@nikostine.dk Du kan alternativt også finde mig på LinkedIn.

Leave a Reply