Inspiration

EKSPERTGRUPPE

Vi har hos Nikostine samarbejde med forskellige børnehaver eller andre institutioner i hele landet. I Nikostine ser vi dem, som vores ekspertgruppe. Alle institutioner er med til at gøre en forskel for vores børn, men denne ekspertgruppe er med til at forbedre vores holdninger og metoder til at se på børnenes leg i øjenhøjde. Ekspertgruppen hjælper sig selv og Nikostine vil blive bedre på alle parametre samtidig med, at der er fokus på de grundlæggende læringsprincipper.

Hvis du synes, at det er interessant arbejde, og du gerne vil have din institution til at være en del af ekspertgruppen, så skriv eller ring til os, så kan vi fortælle lidt mere om processen.

Der er en begrænsning i forhold til hvor mange, vi kan have i gruppen, men der vil være en naturlig udskiftning hele tiden, så tøv ikke med at kontakte os.

 • Nikostine Forårskatalog

  Spændende tilbud til små stjerner! Dyk ned i vores udsalgskatalog og opdag et hav af legemuligheder til jeres institution. Fra kreative konstruktionslegetøj til sjove udendørsaktiviteter - vi har alt, hvad der skal til for at inspirere og underholde børnene. Gør legen endnu sjovere og lærerigere med vores fantastiske tilbud. Lad fantasien flyve frit og skab magiske øjeblikke sammen med os! Gå på opdagelse i kataloget her.

 • BabySam inst. Forårskatalog

  Velkommen til vores udsalgskatalog med alt til de små skatte! Udforsk vores udvalg af kvalitets baby- og børneudstyr til institutioner og skab en tryg og stimulerende miljø for de yngste. Fra komfortable barnevogne til ladcykler, krybber, sikre og komfortable møbler til pædagogisk legetøj. Vi har alt det nødvendige udstyr til at gøre hver dag til en fornøjelse. Lad os hjælpe jer med at skabe smidige og behagelige transportoplevelser, så I kan fokusere på det vigtigste - at udforske verden med glade og trygge børn!"

  Se kataloget lige her.

 • Rollelege

  Nikostine vil gerne være med til at hjælpe børnene, med at øve sig i at lege forskellige rollelege. Fantasien og kreativiteten kommer i spil, når børn øver sig i rollelege. Barnet spejler sig i de voksne, og lærer at kommunikere tanker og følelser. Vi kender alle rollespillet ”far- mor og børn” leg, hvor børn leger sig igennem roller, som de er omgivet af til dagligt. Vores udvalg i Dukker & tilbehør kan findes her. Børnene lærer hensyn, forståelser og accept af andre børn. Vi har et bredt udvalg af udklædning samt tilbehør som kan bruges til alt fra familieleg til vilde rollelege. Se her.

  Leg løs!

 • Fordybelse

  I vores travle hverdag er fordybelse vigtigt. Det kan være fordybelse i alene leg eller i små grupper puslespil - se her – Geomag, Hey Clay, Kinetic sand, Magna-tiles, Plus Plus. Se vores udvalg her i kategorien Konstruktion, At træne koncentrationen igennem leg skaber tålmodighed og vedholdenhed. Deres nysgerrighed bliver understøttet og nye idéer opstår. Der bliver skruet ned for tempoet, og givet plads til at hjernen får lov til at slappe af.

  Vi guider til fine fordybelse oplevelser hos Nikostine!

 • Fællesskab – motoriske udfordringer

  Stabilitet, balance og det sansemotoriske er vigtigt for at styrke fællesskabet. At give børn motoriske udfordringer – at de mestrer kroppen i bevægelse – får succes oplevelser og skaber et fællesskab. At træne motorikken og stimulere sanserne og derigennem vil barnet få en bedre selvfølelse og få bedre sociale relationer. I vores udvalg af balanceleg – Byg Selv Balancesæt samt balancebro bliver både motorik, kreativitet og fantasi udfordret. Se vores kategori Moterik & bevægelse her samt vores motorik skumsæt her.

  Leg er basis for læring!

 • Miljøer skabes hvor børnene eller familier på legepladsen kan mødes uforpligtende

  Kvalitetstid og samlingssted. Et aktivt sted hvor voksne og børn kan bevæge sig, børn kan finde hinanden og indgå i et fællesskab. En legeplads kan være forskellig på flere punkter. Der kan være tale om et bestemt tema, til en bestemt alder med forskellige forhindringsbaner eller hyggekroge og huler. Et hvil kan være nødvendigt imellem alle aktiviteterne eller en madpakke skal spises til fornyet energi. Se vores udvalg i bord-/bænkesæt her. Kreativiteten kan udfordres med byggesæt - se her,eller der kan være fart over feltet i en spændende fodboldkamp - se her.  Hvem vil ikke gerne have et sus i maven, når gyngen når helt op til himlen, se her eller en kilden i maven når rutsjebanen har fart på. Se vores udvalg her.

  Udelege er de bedste lege!

 • Fælleskabsmiljøer

  Legepladsen udgør et fantastisk uderum og en sikker legeplads er en god legeplads. Der foregår leg og stimulering, hvor sanserne, fantasien og sociale oplevelser er i spil. Et sus i maven når rutsjebane afprøves, eller succesoplevelsen ved at nå til tops i klatrenettet. Se vores udvalg i rutsjebaner her,og vores kategori i klatresystemer her. En fugleredegynge hvor der også er plads til en ”bedste ven, eller en junglebane hvor motorikken bliver afprøvet og forbedret. Legehuset på legepladsen må vi ikke glemme, og hvem har som barn ikke leget købmand eller anden form for rollespilsleg legehuse. Se vores udvalg her. Cykling er både sundt og sjovt. Få pulsen op i en konkurrence på cykelbanen, eller stimulerer de ældre børn igennem læring af færdselsregler. Se vores cykel udvalg her og de mange fine tilbehør her.  Fællesskab og samhørighed på tværs af alder og grupper.

  Fællesskab i fokus!

 • RUM deling

  Fællesrum/legerum. Det kan være svært at holde styr på organisering af legetøj og samtidig skabe plads, ro og hygge. Deles der med RUM deling kan flere aktiviteter være i gang i samme lokale, hvilket kan være nødvendigt. Disse kubusreoler kan både fungere som rumdelere, opbevare legetøj og samtidig være en hjælp til støj, akustik og afskærmning. Vælges rumdelere med hjul kan der samtidig skabes nye rum og rigtig god fleksibilitet i indretningen, selvfølgelig med skabe og skuffer i flotte materialer. Man kan også kombinere reol opbevaring med hygge efter eget ønske, som stadig kan fungere som rumdeler. Se vores Kubus hyggereoler som er idelt lavet til en hyggelig læseplads med madras og puder. Se vores Reoler, skabe & vogne her.

  Fællesrum kan forandres hele tiden til nye miljøer/ temaer

  Det er gennem leg at skal børnene lære men legen skabes også i det fysiske miljø. Nye miljøer kan skabe nysgerrighed og bevægelsesglæde, og er med til at stimulere børnene til spændende leg. Køres alle kubusreolerne til side kan scenekasse/trappe til musik og dans tages i brug. Se vores legemøber her. Hele fællesrummet kan også forvandles til bilbaner kombineret med legetæpper med spændende designs. Et spændende tema kan være i spil, eller jorden kan være giftig og derfor opsættes motorikbaner på kryds og tværs.

  Kun fantasien sætter grænser!

  Rum i forandring

  Rum og indretning påvirker børns adfærd. Ved at hjælpe barnet i at synliggøre de forskellige rums funktion, bliver det nemmere for den voksne at udnytte børnenes egne ressourcer. Dertil kan nævnes puderum, kreativitetsrum, spiserum, stillerum, tegnerum osv. Det gør det også nemmere for børnene at navigere i stille og ikke stille zoner. Ved at have flere rum, kan flere ting være i spil på én gang, og det kan være nemmere at skifte tema hvis dette ønskes.

  De fysiske rammer skal skabe et godt børnemiljø!

 • Let at skabe nye miljøer med få midler

  Hos Nikostine er vi altid behjælpelig med at skabe de optimale rammer. Skal der skabes nye miljøer står vores salgskonsulenter altid til rådighed med hjælp og vejledning. Nogle gange skal der ikke så meget til, før et rum bliver nemmere at tilgå eller bare fungere bedre. Det kan være alt fra lyddæmpende skærme til kubus reoler som også fungerer som opdeling. Se vores lyddæmpende moduler her. Vores diagonale hjørnesofa er også en mulighed, hvis der skal læses historie, tages et lille tiltrængt hvil eller hvis der blot er behov for nærvær og omsorg. Se vores udvalg i Hyggeø & hjørneø her. En spejlvæg er altid et hit for børn, og samtidig kan det få rummet til at virke større og mere luftigt. Se vores udvalg i Spejle her.

  Miljø sender signaler!

 • Forandring i fokus

  Nikostine har altid fokus på krav og miljø inden for de produkter, vi forhandler. Vi prioriterer kvalitet, regler og sikkerhed højt, og er samtidig meget fokuseret på at lave det bedste børnemiljø og arbejdsmiljø. Vi vil gerne hjælpe med en god indretning, hvor tingene er i orden, og hvor der laves et godt sammenspil imellem børn og voksne.

  Sikkerheden skal være i top!

 • Læringsproces i dagligdagen

  Vi vil rigtig gerne være med til, at læringsprocessen bliver spændende og udfordrende. Læring indgår fra barnet møder, til barnet bliver hentet både i de daglige rutiner samt de planlagte forløb. Der skal udfordres med krop, hjerne og sanser, der giver mod og lyst til mere. Bøger er altid et sikkert hit hos de små børn, hvor træning af genkendelse, anledning til snak og begrebsindlæring er en læringsproces. Se vores udvalg i bøger her. Til de ældre børn kan vi anbefale leg med tal og bogstaver i forskellige materialer og udgaver. Se vores udvalg i Læring her

  Gennem leg udvikles børn!

 • Læring og fordybelse i små grupper

  Læring i små grupper giver kvalitetstid til det enkelte barn. Det enkelte barn ses og høres tydeligere, hvilket kommer børns trivsel, udvikling og læring til gode. Det er nemmere at tilpasse det enkelte barns behov og derved også lege, lære og udvikle. Børnenes forståelse for sig selv og andre styrkes.

  Små grupper kan styrke børnenes trivsel.

 • Definition af fællesskab

  Vigtigheden i fællesskab. At blive lyttet til og blive respekteret. Følelsen af ”at høre til”. Børn trives bedre og lærer hurtigere nye ting hvis fællesskabet fungerer. At den enkelte kan bidrage, føle sig accepteret og være en del af noget. At turde spørge om lov til at være med i en leg, eller lave reglerne om i en eksisterende leg og blive hørt.

  Skab fælles oplevelser!

 • Temadage

  Nikostine kan tilbyde legetøj til temadage, hvor børn arbejder med et specialvalgt emne og med særlige fokusområder. Det kan være temaet sang og dans, hvor der bliver sunget børnesange, spillet på tromme og blokfløjte. Se vores musikinstrumenter her. En temadag om dyr, hvor insekter opgraves og undersøges under mikroskoper samt genkende dyrene på vores bestemmelsesduge. Se vores spændende udvalg i Udeliv her. Venskaber kunne også være et meget vigtigt emne, hvor der dykkes ned i barnets forståelse, empati og forskellige følelser.

  Temadage skaber fordybelse!