Motorikrum i indendørs rammer

Motorik hænger sammen med sprog og trivsel. I takt med alderen udvikler børn deres motoriske færdigheder, hvilket gør dem mere selvstændige, og gør at de kan deltage i aktive sociale fællesskaber. Et barn er født til bevægelse, men skal lære at tilpasse disse bevægelsesmønstre til den aktuelle situation.

De primære sanser som balance, finmotorik og grovmotorik er derfor supervigtige for barnets udvikling. Børn er derfor afhængige af, at de voksne giver dem gode muligheder for at bevæge kroppen. For at kunne tilbyde og understøtte barnets motoriske udvikling, er motorik rum med forskellige bevægelsesmuligheder igennem sjove lege, en rigtig god løsning.

Pladsen og udstyret har stor betydning for aktivitetsniveauet, da de fysiske rammer har stor indvirkning på, hvordan børn udfolder sig. At skabe et godt læringsmiljø, kan være etablering af forskellige rum eller zoner, og derved kan flere børn være i gang med forskellige udfordringer. Der kan etableres både fastmonteret eller flytbart udstyr, alt efter ønske.

Et motorikrum – et spændende indendørs univers hvor leg og læring går hånd i hånd.

Sortiment

 • Klatring

  Klatring styrker koncentrationsevnen, styrken, balancen og udholdenheden. Det kræver fysisk og psykisk koordination, og barnet oplever noget kropsligt udfordrende med mulighed for udvikling. Barnet vover sig op i højderne med bobler i maven, og vender begejstret ned igen når udfordringen lykkedes. Der opleves hurtigt et fællesskab i at deltage i en aktivitet og opnå et mål.

 • Klatrehuse og klatrevægge

  Hos Nikostine kan vi tilbyde klatrehuse og klatrevægge. Vores klatrehuse kan fås med huller, klatregreb eller ribber og kan samtidig bruges som hule. De er fremstillet i 18 mm birke finer og platform. Forskellig formede madrasser kan tilkøbes. Vores klatrevægge tilbyder vi i forskellige sværhedsgrader samt flotte designs med laminat på alle flader.

  Ønskes kun klatregreb til montering på væg, er det muligt at købe forskellige sæt til både nybegyndere og let øvede klatrer. De findes i forskellige størrelser. Bolte, skruer og indslags møtrikker følger naturligvis med.

 • CLIM-møbler

  Til de store fællesrum kan vi anbefale vores CLIM-møbler. Motoriske klatremøbler med rutsjeture, klatreoplevelser, spændende aktivitetspaneler og sjove legefunktioner. Her får man utrolig flotte møbler fremstillet i lakeret krydsfiner fra bæredygtigt skovbrug, og de er produceret i forskellige designs og til forskellige aldersgrupper. Her vil motorikken med garanti blive udfordret og afprøvet.

 • Ribbe med Spejl

  Krydsbevægelser samt koordinering af arme og ben er en vigtig færdighed for ethvert barn. For at træne dette er en ribbe en rigtig god udfordring. Barnets motorik, muskler og balance vil blive stimuleret samtidig med, at ribben inviterer til bevægelse, sjov og leg.

  Vi kan tilbyde vores robuste ribbe i 2 forskellige størrelser og med splintfri sikkerhedsspejl. De er udført i 18 mm birke finer med laminat, ribbestokkene af massivt birketræ og kan vælges imellem mange flotte laminatfarver. Her får man et pladssparende træningsredskab, hvor der kan laves utallige øvelser igennem træning og leg.

 • Kravletunneler

  En kravletunnel er genial til motorisk leg og fremmer koordination og balanceevne. Kravletunnelen kan også bruges til forhindringsbane, sanseudvikling og gymnastik undervisning. Her er der mulighed for en masse læring i form af at kravle langsomt, hurtigt, baglæns og samtidig have det sjovt. Vores kravletunneler kan også bruges som en hyggelig hule eller som gennemgang til en motorisk leg. Vi kan tilbyde sammenklappelige kravletunneler i forskellige størrelser og farver. Er en farvet tunnel en for stor udfordring for barnet, har vi også gennemsigtige tunneller, hvor barnet kan se sine omgivelser hele vejen igennem. Her er et legetøj som udfordrer barnet i motorisk træning.

 • Balanceleg, motorikbaner og balancevipper

  Ønskes en balancezone i motorikrummet vil balanceleg og motorikbane fra Gonge være en rigtig god løsning. Vi har forskellige sæt, som består af flere balanceelementer, men enkelte elementer kan også købes. Banerne kan justeres op og ned i sværhedsgrad og virkelig udfordre grovmotorikken. Balancebanen kan hurtigt sættes op, laves om, pakkes sammen igen og så snart barnet mestrer en bane, kan en ny sværere bane påbegyndes. Balancebaner er altid en god leg, hvor barnet udfordres, lærer og stimuleres. Børn med særlige behov har også rigtig meget glæde af disse balance- og motorikbaner.

  Wobbel balancevippe som er udført i luksus bambus træ, er også et sjovt motorisk legetøj. Vippen er god til at udfordre barnet i at træne og styrke balancen, og ønskes den forvandlet til et afslappende møbel kan bæredygtige puder tilkøbes.

 • Motorikgynger

  Motorikgynge fra Krea er et rigtig godt eksempel på en gynge, hvor barnet kommer legende let til de gode resultater. Gyngen kan følge barnet fra baby til skolebarn, samtidig med den styrker barnets motorik og balanceevne ganske markant. Barnet kan ligge på ryggen, hvor de vuggende bevægelser kan virke afstressende, men gyngen kan også fungere som et udfordrende og underholdende legetøj. Man kan, grundet gyngens størrelse, gynge flere ad gangen, og derved styrkes de sociale færdigheder og læringen i at dele. Gyngen er fremstillet af nylon, har en bæreevne op til 100 kilo og kan bruges indenfor i motorikrummet eller ude på legepladsen. En Krea motorikgynge indbyder til leg og grin og mange aktive sjove timer.

 • COSY boldbassiner

  Et boldbassin kan bruges til en masse sjove lege og aktiviteter, og er samtidig med til at hjælpe barnet med at udvikle sig igennem sanser og bevægelser. Der er rigtig mange forskellige legemuligheder, hvor barnet kan øve sig i at kaste, gribe og trille. Barnet kan tumle i boldene eller ligge stille og blive omsluttet af boldene og finde ro og tryghed. Boldbassinet består af en bund og 4 skumdele og kan fås i forskellige størrelser, farver og designs. Der kan selvfølgelig tilkøbes ekstra bolde til bassinet i mange forskellige flotte farver. Bassinet kan benyttes af børn over 2 år under voksent opsyn, og vil helt sikkert skabe timevis af leg. Se her.

 • EVA softgulv

  Disse gulvmåtter er et rigtig godt valg, hvis man ønsker et godt og sikkert underlag. Måtterne måler 100 x 100 cm, findes i forskellige tykkelser, farver og kan klemmes sammen, så de dækker et større område. De egner sig rigtig godt til et tumlerum, et motorikrum eller blot til en lille zone med gymnastik eller leg, og også til børn med særlige behov eller motoriske vanskeligheder.

 • 8 kantet skum hygge ø

  Når man har brugt meget energi, tumlet og leget er vores hygge ø svaret på afslapning. Skum øen kan vælges i rengørings venligt PVC frit betræk, eller blød bomulds betræk der kan maskinvaskes ved 40 grader. Øen er lavet i CMHR koldskum uden freon, er selvfølgelig phthalatfri og kan vælges i farven rød, grøn og blå. En virkelig praktisk hygge ø hvor børn kan boltre sig, hygge, lege eller læse i en god bog. Se her.Inspiration