Legetøj

Hos Nikostine har vi stor fokus på kvalitet og sikkerhed, samt på udvikling og relevans for det enkelte barn.

Børn lærer og udvikler sig bedst gennem leg. Vi tilbyder derfor et bredt produktsortiment, som understøtter barnets færdigheder samt deres faglige udvikling/læring. Udover faglig læring er det vigtigt at stimulere barnets sanser, samt udvikle de motoriske færdigheder gennem leg. En stor del af vores legetøj findes indenfor temaet “Motorisk leg”, hvor legetøjet er målrettet barnets motoriske udvikling samt sansestimulerende legetøj. Nikostine går ind for at alle børn skal have et sjovt, sundt og sprudlende børneliv.

Desuden arbejder vi løbende for at fremme en giftfri og miljømæssig bæredygtig udvikling af vores produktsortiment.

VORES PRODUKTSTRATEGI TAGER UDGANGSPUNKT I DE 6 LÆREPLANSTEMAER DER FINDES I DAGTILBUDSLOVEN:

Alsidig personlig udvikling

Social udvikling

Kommunikation og sprog

Krop, sanser og bevægelse

Natur, udeliv og science

Kultur, æstetik og fællesskab

Vi tilbyder produkter der understøtter de 6 læreplanstemaer indenfor alle vores produktkategorier; ikke kun legetøj men også indenfor områderne: Legepladser, møbler, tumleskum og cykler.

 • Baby

  Som baby bruges mest tid på de basale behov - at sove – spise – blive skiftet og trøstet. Øjenkontakt og berøring er vigtig og tilknytning til mor og far starter. Sanserne arbejder på højtryk og udviklingen melder hurtigt sin ankomst. Som ugerne går, bliver barnet mere og mere vågen, og barnet begynder at observere sine omgivelser. I starten vil bidering og rangler grundet sin udformning og sin enkelhed være en rigtig god løsning til stimulering.

  Bløde bamser der dufter af hjem og tryghed samt farverige pegebøger med søde billeder der passer perfekt til små hænder. Senere vil fat brain serien helt sikkert være et hit. Kvalitetslegetøj der hjælper, udvikler sanserne og ikke mindst motorikken. Sjovt legetøj med masser af tekstur i 100% PFA-fri silikone. Tiden går og barnet øver at trille, kravle, krybe og sidde.

 • Vuggestue/dagpleje

  Det er en særlig tid, når barnet skal starte i vuggestue eller i dagpleje. Ny relationer, nye omgivelser og nye rutiner starter. Her kan Nikostine bidrage med en masse leg og læring. Som indendørs aktivitet vil gå vogne, stabelklodser og musikinstrumenter helt sikkert vække begejstring.

  Til udenfor vil sandkasseleg samt babygynger være et hit. Barnet bliver ældre og en interesse for at efterligne de voksne bliver endnu større. Her vil legekøkken og legemad i både træ og plast eller værktøj være spændende.

  Som stillesiddende aktivitet kan vi tilbyde bøger og knoppuslespil, hvor en vigtig sejr finder sted, når brikken bliver sat på plads i det rigtige rum, eller den samme bog bliver læst igen og igen.

  Rollespil kan komme ind i billedet, og her kan vi tilbyde mange forskellige dukker og dukketilbehør, hvor børnene lærer empati, omsorg og forståelse. Løbecykler og bolde og andet motorisk legetøj er også en mulighed, som også giver anledning til bevægelse. Børnene udvikler sig i høj fart, og på den sociale side går det også stærkt. Interessen for at kommunikere, lege med andre børn og dele fælles oplevelser bliver mere og mere tydelig. Vi har udklædning i mange forskellige varianter, som kan skabe livlig og fantasifuld leg, og de sociale spilleregler bliver trænet.

  Vores sortiment i biler vil begejstre et hvert barn. Biler har en stor underholdningsværdi, og har den fordel, at de kan leges med sammen med andre børn og alene. Sammen med bilbaner, garager og legetæpper kan en spændende leg begynde.     

 • Børnehave

  Når barnet starter i børnehave, er det oftest en stor omvæltning og til en ny hverdag. Børnehave betyder mere selvstændighed og er skridtet inden skolen. Barnets udvikling buldrer derudad både motorisk, selvstændigheden og socialt. De øver sig på alt. Legene bliver mere detaljeret og kreative.

  Nikostine vil rigtig gerne være med til at hjælpe børnenes motoriske udvikling på vej. Her kan vi tilbyde vores balanceleg fra Gonge, der kan kombineres efter behov. Gennem leg og bevægelse stimulerets børns motoriske færdigheder. Der er selvfølgelig forskellige sværhedsgrader, og der skal virkelig holdes fokus på balance, samtidig med at børnene lærer ved at iagttage hinanden.

  Vi kan også supplere med gymnastik faldskærme i forskellige størrelser, hoppedyr fra KREA eller hula hop ringe i forskellige størrelser og flotte farver. Kravletunneler i forskellige designs der fremmer børn lyst til fysisk udfoldelse eller de yndigste og farligste kæpheste med tilbehør, der både kan bruges til hestepigerne eller en spændende rolleleg.

  Til udendørs brug vil byggeklodser fra X-Block helt sikkert skabe aktivitet og røde kinder. Vi kan tilbyde forskellige pakker, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad disse kan bruges til. Pakkerne kan kombineres og er selvfølgelig sikre og stabile.

  For at stimulere barnets kreativitet har vi forskellige muligheder. Vi har forskellige former for magnet legetøj, som helt sikkert vil skabe mange timers leg. Vi kan tilbyde geomag i mange forskellige former og farver. Et sjovt legetøj der træner problemløsning, kreativitet og fantasi. Vores populære magna-tiles som består af magnetbrikker i flotte farver og designs, er også en mulighed. Det er et konstruktionslegetøj der findes i forskellige temaer, udvidelsessæt samt sampakker. Legetøjet har vundet adskillige legetøjsspriser i udlandet og er derfor et sikkert valg.

  Vi har kuglebaner i træ eller plast, som selvfølgelig kan bygges sammen i hver sin serie. Kuglerne kan få fart på - en aktivitet der stimulerer motorik og koncentration. Som sidste forslag vil vi fremhæve plus plus. Et legetøj som findes i utallige udgaver og farver. Et puslespil i plastik hvor finmotorikken bliver udfordret, og er sjovt og udviklende.

  Børn er sultne efter læring, og for at skabe mere nysgerrighed på dette, kan vi tilbyde forskellige læringsbøger, spil, puslespil med bogstaver samt mandalas malebøger der er opdelt efter emner samt sværhedsgrad og udfordrer hjernens koncentrationsevne.

 • Skole/SFO

  Overgang fra børnehave til skole er stor, og har stor betydning for det enkelte barn. Der er sommerfugle i maven og en masse forventninger og forestillinger. Fra fri leg det meste af dagen består skoledagen af strukturerede rammer, hvor barnet skal indordne sig sammen med nye børn, og de voksne der er tilknyttet. Barnet skal lære at skrive, læse og regne og de sociale erfaringer bliver udfordret.

  Nikostine forhandler selvfølgelig også skole legetøj til de tidligere skoleklasser samt SFO. Vi har legetøj og læringsspil, der udfordrer aldersgruppen 6-9 år indenfor forskellige fag. Vi har matematik terninger med forskellige symboler samt matematiksæt, som er en stor kasse med spændende forskelligt legetøj til læring.

  Vi kan også anbefale vores ærteposer med alfabetet eller tal, hvor målet er kendskab til vokaler og konsonanter eller sammensætning af staveord. Vi kan selvfølgelig også klare en aktivitetspakke til frikvartererne eller et bredt udvalg af SPIL til underholdning i SFO’en.Inspiration